maandag 3 mei 2010

Stoetel and the long kept secret

Op 25 juli is het verhaal over the long kept secret (de shopmissie van de meiden) aan deze post toegevoegd.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We schrijven maandag 3 mei. De avond ervoor zijn we aangekomen in Orlando en hebben Lex en ik alle koffers nog even snel uitgepakt. Dit had tot gevolg dat we (te) laat in ons bedje doken. In eerste instantie kon ik niet in slaap komen, maar rond een uurtje of 2 was ik toch vertrokken naar dromenland. Dat zou maar een kort nachtje gaan worden.

Rond 5 uur ben ik wakker. Ik verbaas me er over dat ik de kids nog niet heb gezien of gehoord. Ik ga eens snel een kijkje nemen in hun kamer. Daar zitten ze heel lief samen een boekje te lezen. Wat een schatjes zijn het toch. Merel wil graag in bad en Fleming wil graag even tv kijken. Nou dat kan hoor. Ik laat het bad vol lopen voor Merel en zoek een leuke zender op voor Fleming. De kids vermaken zich prima. Ik slinger de laptop aan en plaats het verslag over onze reisdag op mijn blog.

We doen het lekker rustig aan, we hebben immers tijd zat. Lex wordt om 6 uur wakker van de wekker en duikt als eerste onze badkamer in. Ineens is het 7.00 uur en blijkt de tijd toch sneller te zijn gegaan dan ik dacht. Ik douche ook snel terwijl Lex samen met Merel een lekker bakkie Starbucks haalt. We drinken onze koffie op het balkon bij de opkomende zon en ik knoei natuurlijk meteen koffie op mijn polo. Goed begin !

Om 7.30 uur moeten we toch nog een soort van haasten om op tijd in Epcot te zijn. We hebben immers een hele speciale ontbijtafspraak met Belle, Aurora, Cinderella, Sneeuwwitje en Ariël. Gelukkig kennen we hier inmiddels goed de weg, dus hup gas en rijden maar. Tegen kwart voor 8 rijden we de parkeerplaats van Epcot op.

IMG_0011 

We gaan snel door de security check en melden ons bij de ingang. Onze naam staat bovenaan de lijst en de prinsessen verwachten ons. Maar we kunnen het rustig aan doen, want de dames zijn  zichzelf nog klaar aan het maken voor een mooie dag.

We lopen toch enigszins gehaast naar Noorwegen en kunnen al vrij snel naar binnen voor het statieportret met Belle.

IMG_0013 Nog niet helemaal wakker en een beetje vermoeid

We worden naar onze tafel gebracht en genieten van een heerlijk ontbijt. Er is volop keuze bij het buffet en al snel wordt er ook een groot bord met scrambled eggs, rösti, bacon en worstjes gebracht. Smikkelen en smullen dus.

IMG_0015

Tegen een uurtje of half 9 zijn de overige prinsessen klaar met tutten en komen zij naar hun gasten. Eerst komt Cindy ons persoonlijk goedendag wensen, gevolgd door Aurora. Opeens horen we een heel hoog stemmetje en jawel hoor daar hebben we Sneeuwwitje. Ze is een echt Sneeuwwitje. Het is alsof ze zo uit de film is komen lopen, inclusief het bijpassende stemmetje. Lex en ik schieten in de lach en lopen een hele dag tegen elkaar: "Oh Stoetel dan toch"

IMG_0020 Oh Stoetel dan toch !

Het hoge bezoek wordt afgesloten met Ariël. Inmiddels zijn Lex en ik zo melig geworden, dat we niet meer serieus kunnen zijn naar Ariël toe.

Al met al vonden we het allemaal een lekker ontbijt en vonden we het leuk om meteen de prinsessen te zien, maar wat ons betreft is na 3 keer Akershus Royal Banquet Hall de magie daar wel een beetje van af.

Even voor 9.00 uur staan we al weer buiten. Ik maak nog wat foto's en we besluiten om eerst naar TestTrack te lopen voor fastpasses. Best een speciaal gevoel om door een leeg park te lopen.

IMG_0025

Om 9.05 uur hebben we de fastpasses voor TestTrack en gaan we richting Character Spot om de fabulous 5 goedendag te zeggen. Helaas moeten we even wachten maar na een klein kwartiertje is Mickey er helemaal klaar voor om ons persoonlijk welkom te heten. Ook Pluto, Minnie, Goofy en mijn eerste Disney liefde; Donald staan op ons te wachten.

IMG_0036

Al met al geen slechte score;  de 10 top characters in een goed uurtje tijd.  Tijd voor iets heel anders; het Flower en Garden Festival. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement in Epcot waarbij in heel Epcot de bloemetjes eens extra buiten worden gezet. En dat bedoel ik dan heel letterlijk. Kijk maar.

IMG_0048 

IMG_0051

IMG_0065

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0058

Om een uurtje of 10 vinden we het tijd om even een korte break in te lassen. Lees; papa & mama zijn toe aan wat nicotine en de kids willen graag wat afkoelen. Het was namelijk al ontzettend warm op dat tijdstip. De kids vermaken zich met 1 van de vele fonteinen in Epcot en Merel vindt zelfs nog een echte dollar. Kijk dat is snel verdiend.

We melden ons met de snelle kaartjes bij TestTrack alwaar we eigenlijk meteen kunnen doorlopen. Het ritje is als vanouds en we hebben de grootste lol met elkaar.

Na TestTrack kijken we nog even bij de dieren uit The Lion King en besluiten al snel daarna dat het even goed is geweest voor vandaag in Epcot. Het is echt heel erg warm en benauwd en het park begint vol te stromen.

IMG_0096

Wij verlaten het park dan ook om  10.30 uur al en rijden richting Downtown Disney en duiken de Disney Store in. Ik loop letterlijk tegen leuke Mickey schoenen aan, dus snel even passen. Om ze vervolgens nog heel even uit te doen om af te rekenen.  We voegen nog een kleinigheid toe aan de aankopen zodat we boven het bedrag van $ 40,- uit komen. Dit geeft ons het recht om voor $ 39,- een rode Disney koffer + een rode Disney tas te kopen. Dat doen we dan ook maar snel en verlaten de Disney Store vervolgens om ons te melden bij de Earl of Sandwich. Hier zouden we rond een uurtje of 12 Robert-Jan & Yvonne ontmoeten.

IMG_0108We zitten goed en wel en daar zien we Mr & Mrs. H al relaxed aan komen lopen. We kletsen honderd uit en en passant eten we een heerlijk broodje van de Earl.  Nadat we hebben gegeten hebben we afscheid genomen van onze mannen en mijn inmiddels klets natte kids. Veel plezier mannen en wees lief voor de kids..........

De heren gaan op jacht naar een nieuwe golfset voor Lex. Yvonne en ik gingen er een gezellig meidenmiddagje shoppen van maken. Dat is zeer zeker gelukt en met name Yvonne is zeer goed geslaagd. We hebben enorm gelachen samen en zo'n middag is zeker voor herhaling vatbaar. We hadden het zo druk met lol maken dat ik zelfs vergeten ben om foto's te maken.

De oplettende lezer had natuurlijk op zijn klompen kunnen aanvoelen dat dat niet zo maar een meidenmiddagje was. Nee, Yvonne en ik hebben die middag iets heel speciaals gedaan........

We gaan even terug in de tijd en wel naar zondag 15 november 2009. We zijn bij Robert-Jan & Yvonne op de koffie en genieten van een over heerlijke, door Robert-Jan zelf gebakken, cake. Ineens duiken de gastheer en gastvrouw de keuken in en smoezen wat. Niet veel later komen ze de kamer terug in en gaan zitten en lachen wat zenuwachtig. En dan komt er een vraag. Of ik in de mei vakantie een dagje over heb om met Yvonne op pad te gaan want ze wil in Orlando een trouwjurk gaan kopen want ze gaan in de zomervakantie trouwen in Orlando. Ik roep meteen JA en ben zo overdonderd dat ik ze vergeet te feliciteren :-) Meteen krijgen we wel de vraag of we het voor onszelf willen houden. Maar natuurlijk !

Op basis van websites stellen Yvonne en ik een lijstje samen met winkels die we willen bezoeken. Goed voorbereid beginnen we op 3 mei aan onze shopmissie.

We vertrekken vanuit Downtown Disney en stellen de Tom Tom in op Ana's Wedding Boutique in Kissimmee. Tijdens de rit komen we langs het Osceola County Courthouse en zijn onder de indruk van de buurt waar we rijden. Niet veel later komen we op Broadway en gaan op zoek naar nummer 104. We parkeren de auto en gaan al lopend op zoek naar Ana's Wedding Boutique. Al snel staan we voor een zaakje wat er niet echt als een wedding boutique uitziet, maar het is wel nummer 104, dus gaan we toch naar binnen. We stappen binnen en komen in een hele smalle ruimte die helemaal vol hangt met jurken. Je  kon er je kont niet keren, laat staan eens even op je gemak een jurk uitzoeken. In de zaak staan 3 dames druk met elkaar te praten in het Spaans. Ze keurden ons geen blik waardig en er kon zelfs geen goedendag vanaf. Ik kijk Yvonne aan en die is op z'n zachts gezegd "not amused". Hup weg wezen hier en door naar de volgende winkel.

De volgende stop is David's Bridal in Orlando. Als we daar aankomen ziet het er al stukken beter uit !

IMG_0109

Bij binnenkomst wordt Yvonne keurig ontvangen en wordt haar gevraagd om alvast wat gegevens in te vullen. Niet veel later krijgen we een consultant, Tatyana, toegewezen.

IMG_0112

IMG_0113

Tatyana heeft vaker met dit bijltje gehakt en weet feilloos 3 jurken uit te zoeken op basis van Yvonne's wensen. Vervolgens kan het passen van start gaan. De eerste jurk wordt gepast en alhoewel Yvonne nog wat onwennig is, staat hij haar erg goed ! Toch wordt ook jurk nummer 2 gepast. Een hele mooie jurk, die volgens Yvonne meer aan R-J's wensen zal voldoen, maar er is nog geen halleluja gevoel. Als laatste wordt jurk nummer 3 gepast. Dit is een jurk die Yvonne al maanden geleden op internet had uitgezocht en jullie raden het al....... dit is hem geworden.       In 1 woord SCHITTEREND !

Yes, ik heb een jurkYes, ik heb mijn jurk !

Natuurlijk wordt het hele plaatje verder afgemaakt met sierraden en schoenen. We vermaken ons prima en hebben samen de grootste lol. En passant kijken we ook nog voor een jurkje voor Chloë. Wat blijkt, ze hebben Yvonne's jurk ook als jurk voor een bruidsmeisje. Heeft ze dus dezelfde jurk als oma :-)

Moe maar zeer voldaan en helemaal hyper verlaten we David's Bridal. We kunnen haast niet meer tuffen van de dorst, dus snel naar de Mac voor 2 grote cola's en snel door om ons weer bij de mannen te voegen.

Even na 5 uur waren we al weer bij de villa van Robert-Jan en Yvonne. We wilden de mannen niet te lang laten wachten. Bij de villa aangekomen blijken de mannen ook een zeer geslaagde middag te hebben gehad. Lex was al vrij snel geslaagd voor zijn golfset en gelukkig had Robert-Jan  foto's gemaakt.

IMG_3007

De heren waren dan ook al snel terug bij de villa en hadden zichzelf heerlijk geïnstalleerd aan de rand van het zwembad zodat ze een oogje in het zeil  konden houden op de kids die natuurlijk meteen het water in doken.

IMG_3015

Oogje in het zeil / op de laptop houden

Zoals gezegd waren Yvonne en ik rond een uurtje of 5 terug. Nadat we onze belevenissen uitgebreid hadden verteld onder het genot van een heerlijk colaatje  kwam de vraag wat we met het eten zouden doen. Yvonne en ik wilden niet meer koken. De mannen hadden ook geen zin om de, overigens zeer goed geoutilleerde, keuken in te duiken. Al snel werd het besluit genomen om Olive Garden dan toch maar eens te gaan proberen. Ja, ja, gaat het toch nog lukken deze vakantie.

We meldden ons bij Olive Garden en moesten even wachten voordat ze een tafel voor ons hadden. De kids vermaakten zich prima met de DS  en het wachten was eigenlijk zo voorbij.

IMG_0154

Niet veel later kregen we een klein glaasje wijn aangeboden. Natuurlijk werd dit aangeboden met de bedoeling dat we flink aan de wijn zouden gaan, maar na een klein slokje voelde ik de wijn al op mijn maag vallen. De toch al jolige stemming werd er alleen maar joliger van. Om te voorkomen dat ik zou gaan zingen besloot ik het maar bij een cola te houden ;-)

We deden de bestelling en snapten geen van alleen wat de serveerster nu precies bedoelde met de salade. Kregen we die nou bij het hoofdgerecht of was die als voorgerecht bedoeld ? We zouden wel zien wat er kwam. En geloof me er kwam heel wat.........

IMG_0158 "Is dit grote bord mijn bijgerecht of is het juist een hoofdgerecht ?"

Het hoofdgerecht kwam al vrij snel. De serveerster vond het nog even nodig om een loei heet bord tegen mijn arm te houden (Stoetel zou zo maar haar naam kunnen zijn), maar dat mocht de pret niet drukken.   Iedereen vond zijn hoofdgerecht lekker. Ik vond mijn hoofdgerecht maar zo zo. De pasta was lekker, maar veel. De kip vond ik ronduit slecht. Laten we het er op houden dat ik een verkeerde keuze had gemaakt.

Al tijdens het uitkiezen van het hoofdgerecht was met name Yvonne's aandacht getrokken door een heerlijke frozen Tiramisu cocktail. Die zouden we als toetje nemen. En zo kwam het dat we het ontzettend gezellige diner afsloten met een over heerlijke cocktail waar, wellicht iets te veel, alcohol in zat.

Ondertussen waren de mannen van R-J & Yvonne volop foto's aan het maken. Ik zei op een gegeven moment dat ik beter mijn zonnebril op kon zetten zodat mijn wallen en kringen tenminste niet zichtbaar zouden zijn. Zo gezegd, zo gedaan en natuurlijk moest ook dat vastgelegd worden op de digitale beeldplaat :-)

IMG_3026

The Blues Sisters waren ontstaan. We zoeken nog wel wat sponsoren voor de rest onze kostuums. Alle donaties zijn van harte welkom.

Moe maar zeer voldaan sloten we tegen 21.00 uur deze gezellige dag af. Ik geloof dat de omliggende tafeltjes ook wel blij waren dat wij het restaurant verlieten ;-) We rijden nog even mee naar de villa van R-J & Yvonne om het golfsetje van Lex op te halen en besluiten om eigenlijk meteen door te rijden naar Lake Buena Vista. De kids zijn inmiddels bijna letterlijk ingestort en wij zijn er ook niet ver meer vanaf. Ik lees nog wel even wat blogs, maar besluit om niet veel later mijn bedje op te zoeken.

Het was een lange, vermoeiende, super te gekke, gave, onvergetelijke dag, maar nu was het tijd voor oogjes dicht en snaveltjes toe.

4 opmerkingen:

Agnes zei

OOOOH die bloemen,, wat zou ik DAT graag in het echt willen zien.Leuk om jouw verhaal ook te lzen naast dat van Robert-Jan en ben benieuw wat Yvon allemaal heeft gekocht hoor.... Veel plezier nog...Gr (o)ma Agnes

Teleton zei

Nou, so far so good! Jullie hebben het er maar druk mee. Om half elf al uit Epcot....Maar, ja, jullie moeten het tempo er wel in houden, anders kom je nergens.

We kijken al weer uit naar het volgende verslag of...misschien lopen we elkaar toch nog ergens toevallig tegen het lijf! Hoe dan ook, have fun...

Alex zei

Hoi Patricia, ik lig nog "wat"dagen achter maar ga nu eens lekker bijlezen ! Heerlijk dag gehad en inderdaad al weer vroeg uit Epcot weg. Alles moet wijken voor shoppen ;-)

Tinnetam zei

Op 25 juli heb ik het verhaal over de meidenmiddag op 3 mei samengevoegd met de oorspronkelijke post over 3 mei. De reeds gegeven reacties zal ik hier plaatsen:

"Rick, Sunshine State" zei
Sjonge .. wat een enorm leuke opening van dit blog, en dit moest je al die tijd voor je houden terwijl het een hele leuke belevenis was. Op je handen zitten dus!!

Helemaal leuk en ook erg spannend voor allemaal.

Enne die foto YES, ik heb een jurk... ja dat is duidelijk zeg, dat springt er werkelijk vanaf !!!!!
22 juli 2010 08:29

Han en Ryan zei
Het geluk spat eraf!
Wat zal het moeilijk zijn geweest het voor je te houden!

Ik vind de jurk echt fenomenaal en wat een superdag moet dat zijn geweest.

3 mei, een dag na onze eigen trouwdag zal dus altijd een bijzondere dag blijven.

Het plaatje is nu helemaal compleet!
22 juli 2010 08:35

Sonja zei
Ontzettend knap van je dat je zo goed en lang je mond hebt weten te houden. Dat moet niet altijd even makkelijk zijn geweest. Misschien was je zelf ook wel een beetje zenuwachtig gisteren. Maar jullie middag "shoppen" was inderdaad geslaagd want Yvonne was een prachtige bruid!
22 juli 2010 11:48

famscheepensgoesorlando zei
hihihihi dan heb je lang je mond moeten houden en dat is je goed afgegaan...
jullie hebben samen goed je best gedaan de bruid ziet er prachtiggg uit...
en het is je vergeven dat jokkebrokken :-))
groetjes marij
22 juli 2010 12:02

Teleton zei
Tsja, als eenvoudige bloglezer kan je niemand meer vertrouwen, deze dagen...........;-)
22 juli 2010 14:57

Tiggergirl 2010 zei
Gosh dat je dat hebt volgehouden zeg om niets te zeggen. Maar goed dat we niet een Orlandotips meeting hebben gedaan. hahhaa.

Maar het was vast wel een bijzondere ervaring geweest dit.

En je blog is nu af. Goed gedaan.

Groetjes,

Heleen
22 juli 2010 20:07

Twinmom1995 zei
Mooie afsluiting van je Blog!
Lijkt me wel leuk om in een heel ander land een bruidsjurk uit te zoeken.
Gelukkig dat je erbij was anders hadden we dit verhaal met foto's gemist.
22 juli 2010 22:31

alberdina zei
Wat zullen jullie een leuke dag gehad hebben en nee niks van gemerkt toen ik jullie volgde.
24 juli 2010 04:29